Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@21:28:08 GMT

سدهای «آبسرده» و «مخمل‌کوه» نیازمند منابع مالی هستند

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۳۸۰۷۴

سدهای «آبسرده» و «مخمل‌کوه» نیازمند منابع مالی هستند

به گزارش خبرنگار مهر، سمانه حسن پور شامگاه چهارشنبه در شورای برنامه ریزی لرستان گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های استان لرستان بحث منابع آبی است در صورتی که در مهم‌ترین اهداف سند آمایش استان منابع آبی مدنظر بوده ولی ما از حوزه آبخیر کرخه که ۳۲ درصد سهم از حوزه داریم فقط ۲۱ درصد سقف منابع داریم.

وی تصریح کرد: در حوزه آبخیز کارون که ۲۷ درصد سهم داریم فقط سه و نیم درصد سهم از منابع آبی آن را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان با بیان اینکه ما پیش‌بینی‌ها و مطالعاتی در همین راستا انجام داده‌ایم، افزود: برای آبی کردن زمین‌های موجودمان بر اساس مطالعاتی که به کمک دستگاه‌های اجرایی انجام شده حداقل دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز داریم و اگر قرار باشد تمام پتانسیل‌های زمین‌های کشاورزی، به اراضی آبی تبدیل شوند شش و نیم میلیارد متر مکعب آب به استان لرستان باید اختصاص داده شود.

حسن پور با بیان اینکه یکی از معضلات استان پروژه‌های نیمه تمام میراث فرهنگی و گردشگری است، اظهار داشت: تصویب لایحه مشارکت در بخش خصوصی به نوعی می‌تواند به لرستان کمک کند تا پروژها به سرانجام برسند و به مردم خدمت‌رسانی کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بیان داشت: در اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای باید احکام برنامه هفتم توسعه کشور با توجه به برنامه آمایش سرزمین، برای مناطق محروم و کم برخوردار در دستور کار قرار بگیرد.

حسن‌پور یادآور شد: سدهای «آبسرده» و «مخمل‌کوه» که زیربنای توسعه آنها دیرتر شروع شد باید در دستور کار تأمین اعتبار قرار گرفته و برای جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس به ویژه مناطق لرستان که بیشترین سهم را هم دارد در برنامه هفتم برنامه‌ریزی شود.

وی ادامه داد: هلدینگ‌های بزرگ باید ملزم به سرمایه‌گذاری در مناطق کم‌برخوردار استان فعالیت داشته باشند که این امر تاکنون اتفاق نیفتاده و باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی لرستان بیان کرد: امیدواریم در امر برنامه هفتم توجه، تأسیسات آبی مناطق کمتر توسعه یافته بیشتر مورد توجه قرار گرفته و حداقل ۲۵ درصد آب‌های این استان‌ها برای خود استان مهیا شود.

حسن پور افزود: حدود ۷۳۵ کیلومتر خطوط انرژی اعم از گاز، نفت و پتروشیمی از استان لرستان عبور می‌کند و باید از این ظرفیت در راستای توسعه استان صورت بگیرد.

وی گفت: استان‌هایی مثل لرستان دارای بیشترین مهاجر فرستی در کشور هستند، سالانه ۱۲ هزار لرستانی از استان مهاجرت می‌کنند و باید سهم بیشتری از اعتبارات صندوق توسعه ملی را داشته باشیم.

کد خبر 5572489

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه سدسازی هفته دولت بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه اربعین حسینی گرگان اربعین 1401 آمار کرونا اردبیل شیوع کرونا قزوین خراسان رضوی دولت سیزدهم مشهد برنامه ریزی حسن پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۸۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید

در زمان حاضر با وجود ۳۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، ۶۵ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۳۵ درصد این ظرفیت خالی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در 226 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه 1402 تا شانزدهم اردیبهشت 1403) در مجموع 28 میلیارد و 690 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 30 میلیارد و 320 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 5درصدی داشته است.

همچنین در این مدت، به‌منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست‌محیطی، 17 میلیارد و 980 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده است که نسبت به خروجی 17 میلیارد و 440 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، رشدی 3درصدی را نشان می‌دهد.

در زمان حاضر با وجود 32 میلیارد و 390 میلیون مترمکعب آب ذخیره‌شده در سدهای کشور، 65 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 35 درصد این ظرفیت خالی است.

میزان ذخایر آبی سدها در روز شانزدهم اردیبهشت 1402 بالغ بر 31 میلیارد و 970 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشان‌دهنده رشد یک‌درصدی ذخایر سدها با در مقایسه با روز مشابه سال قبل است.

وضعیت سدهای مهم کشور در تأمین آب شرب و کشاورزی در جدول زیر آورده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تنها ۳۵ درصد سدهای کشور خالی است + جزئیات
  • اوضاع آب کدام استان‌ها خوب نیست؟ 
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای استان کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • ۸ سد کردستان سرریز شد
  • حجم ذخیره آب مخازن سدهای کردستان به ۷۲ درصد رسید
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود