Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@11:51:00 GMT

مخملکوه خرم آباد جایی که چرخ سبز نمی چرخد

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۱۲۹۷۰

‍‍‍‍‍‍

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای لرستان، مخمل کوه یکی از کوه های بسیار زیبای لرستان با ارتفاع نزدیک به 2 هزار متر در شمال شرق خرم آباد است که قسمتی ازشهر خرم آباد را در دامن خود جای داده است
با واگذاری آن به شهرداری خرم آبادامید به رونق این ظرفیت بزرگ گردشگری زنده شده است .
مخمل کوه از مناطق دیدنی خرم آباد است که به خاطر گل سنگ های زیبا با رنگ سبز مخملی که در بهار روی سنگ ها رشد می کنند، به این اسم معروف شده است
این کوه بافتی رسوبی دارد و بیشتر آن پوشیده از گلسنگ است با آغاز فصل بارش گلسنگ ها سیاه رنگ و آفتاب گریز هستند به همین علت قسمت هایی از مخمل کوه که کمتر آفتاب گیر است سرسبزتر و دیدنی تر است
در قسمت انتهایی شمالی مخمل کوه در تنگ شبیخون به همت اداره کل منابع طبیعی لرستان پارک جنگلی دایر شده که در فصل بهار و زمستان بسیار دیدنی است، ولی همچنان از این ظرفیت آنطورکه باید استفاده جدی نشده است
پارک جنگلی مخمل کوه یکی از ظرفیت های بزرگ گردشگری لرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گفته خانم احمدی کارشناس تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اولین گیاهان یا ابتدایی ترین گیاهان این گل سنگ ها هستند و زمینه را برای رشد دیگر گونه های گیاهی فراهم می کنند که می توانند در فصول خشک یا نا مساعد سالها زندگی کنند و به محض اولین بارش باران می توانیم حیات را مجدد در آنها ببینیم .
امیری کارشناس مناب طبیعی و آبخیزداری نیز گفت: این پوشش محلی خاص منطقه لرستان است و در هیچ کجا دیده نمی شود .
 ساختار زمین شناسی بر اثر فرسایش آب ، حوضچه هایی بوجود آورده است که شاخص ترین آن هفت حوض است .
شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز گفت: مخملکوه یکی از پروژه های منابع طبیعی است  که ۴۷۵ هکتار مساحت و ۹۰ هکتار جنگل های طبیعی و دست کاشت دارد
خادمی استاندار لرستان نیز  با اشاره به اینکه مخمل کوه می تواند یک قطب گردشگری در کشور باشد افزود: اگر مخمل کوه ساماندهی و توسعه داده شود حداقل 6 ساعت مسافر را در شهر خرم آباد نگه می دارد.
رشیدی شهردار خرم آباد هم پارک جنگلی مخملکوه را یک ظرفیت و پتانسیل بسیار خوب برای استان و شهر خرم آباد دانست و اظهار داشت: شهرداری آمادگی تبدیل این پارک به یک قطب گردشگری را دارد که البته نیازمند کمک سایر دستگاه های اجرایی است
هر چند نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی  و مدیران کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری لرستان در سالهای گذشته  واز دولت نهم تا کنون برساماندهی این کوه زیبا به عنوان منطقه گردشگری تاکید می کردند اما تا کنون این منطقه زیبا بدون ساماندهی مانده است .
این در حالی است که به گفته مسولان راه و شهرسازی برای اجرای راه شکافی ، زیر سازی ، آسفالت ، اجرای ایمنی و دور برگردان  در مجموع دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه نیاز است .
امید می رود در سال جدید با کمک متولیان امر و بخش خصوصی بتوان در راه ساخت این منطقه گردشگردی گامی برداشته شود.
نویسنده: مهناز رحمانی مهر
ویارستار: علی مرادی کاکاوندی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۱۲۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند

کامران ساروقی با اشاره به خسارت سیل ۱۳۹۸ در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راه‌ها، اراضی کشاورزی و باغات این استان به‌ویژه در خرم‌آباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار (معشوره) در لرستان ساخته می‌شد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع می‌کردند خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل ۱۳۹۸ تحمیل نمی‌شد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اعلام اینکه "۱۶۰ میلی‌متر بارندگی در فروردین سال ۱۳۹۸ در دلفان داشتیم و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد. "، افزود: مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چاره‌جویی می‌افتند و برنامه‌ای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.

‌وی با بیان اینکه ۱۲ میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید می‌شود که این حجم عظیم از آب به‌صورت رواناب از این استان خارج می‌شود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روش‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان می‌شود.

ساروقی با توجه به قطع بی‌رویۀ درختان در لرستان یادآور شد: ساخت جاده‌های بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانه‌ها، تغییرات در محیط‌زیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده است.

او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در ۵۲ ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل مانده‌ایم و کشاورزان لرستان به‌دلیل عدم حق برداشت آب‌های تولیدی به شهر‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند.

ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده است، تصریح کرد: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهر‌ها کوچ کرده‌اند.

او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در لرستان اجرا نمی‌شود و از نمایندگان جدید درخواست می‌کنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد: کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفه‌ای را ندارند؟!

ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشته‌است، توضیح داد: حدود ۴۰ سال است که حقابۀ این استان به‌دلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شده‌است.

او با طرح این سؤال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: خلأ روش‌های علمی و نوین در مدیریت رواناب‌ها، عدم اقدام به‌موقع و اقدامات پیشگیرانه سبب می‌شود شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.

منبع:تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • نورپردازی برج آزادی با نام خرم آباد
  • حقابۀ لرستان فدای بازی سیاسی شد/ کشاورزان مهاجرت کرده‌اند
  • ۵.۷ میلی‌متر باران در لرستان بارید
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • همایش آموزش متمرکز زائران حج تمتع در خرم آباد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • لغو پروازهای فرودگاه خرم آباد به دلیل تیراندازی در عروسی!
  • ۱۱۲ میلی متر بارندگی در رومشکان لرستان ثبت شد
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا